söndag 6 oktober 2013

Dagens hoppträning

Hejhej! Idag var det som sagt hoppträning för Klara i stallet! :)
När jag och mamma kom till stallet hade Emma redan fixat maten och mockningen, så jag hämtade Maiga från hagen så hon fick komma in och äta lite lunch innan träningen. Sen när jag skulle göra i ordning henne var hon världens nervvrak som stod och krafsade i marken, kunde inte stå stilla och bara allmänt dryg haha. När jag hade sadlat klart så lugna hon ner sig och jag kunde skritta fram på en väldigt pigg och fin Maiga!

Till själva träningen! Det gick så bra! Åh är så glad alltså, vi har inte hopptränat på evigheter, men det gick ändå så bra idag. Vi började med att värma upp självständigt, sen började vi arbeta över en bom som låg i hörnet och en planka som låg på två sockerbitar. Jag skulle fokusera på att ha Maiga så rak som möjligt genom hela övningen, då jag lätt överställer henne och tappar den andra sidan. Och det gick verkligen bra! Kunde variera galoppsprången mellan bommen och plankan och Maiga var väldigt säker på avståndet.

Efter den övningen skulle vi hoppa en linje med en oxer och ett räcke av två plank. Då blev jag lite nervös eftersom att vi har haft lite problem med oxrar. Jag vet att Maiga hoppar, men ändå så fegrider jag och då blir Maiga osäker och stannar. Tycker att oxrar är så breda (feg dressyrryttare) haha..
Och i oxern stod det två sockerbitar och sen låg det en markbom på var sida om hindret. Så då blev jag ännu nervösare haha.
Men när vi väl hoppade oxern så gick det strålande! Det kändes som en klump i magen släppte och jag blev så glad! Maiga visade ingen osäkerhet och det kändes som hon sa "håll i dig matte, nu hoppar vi!!" och det var så kul! :D Åh blev helt skakis haha för jag blev så glad.

Sen fortsatte träningen och jag hade ett leende på läpparna hela tiden. Maiga levererade verkligen och vi hade inga problem med avståndsbedömningen. På slutet hoppade vi en liten bana bestående av 5,5an som vi kom in i trav, sen landa man i galopp och hoppade en oxer och ett plank, efter det var det en grind, galoppbom, plank, plank igen och sista hindret var en vattenmatta.

Är så nöjd med träningen som ni kanske förstår haha! :) Hoppas jag kan boka in en dressyrträning i veckan för Klara, tycker att hon är en jättebra tränare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar